Börjar du tröttna på ditt hems inredning och stil? Många av oss spenderar flera timmar per dag i vårt hem. Här äter vi, tittar på tv, sover och umgås med familj och vänner med mera. Därför är det viktigt för många att hemmet både är snyggt och mysigt, så att det känns trivsamt. Hur man gör det snyggt och mysigt är förstås en smakfråga men med ett par generella tips kan man komma långt. Här nedan får du ta del av fyra sådana tips på hur du enkelt uppdaterar och på så sätt förbättrar känslan och atmosfären i ditt hem. Det finns mycket att tänka på i övrigt när man inreder med möbler, huruvida man skall ha skrivbord, hörnskrivbord eller något annat bord.

Färger och texturer

De två första tipsen kring inredning i hemmet handlar om färger och texturer och det kan röra sig om allt från väggar till möbler. Låt oss börja med färger. Många väljer idag att vitmåla sina väggar – och visst kan det vara snyggt – men för att liva upp lite i hemmet kan du med fördel fundera på att till exempel måla om en av väggarna i ett rum (fondvägg), eller varför inte skaffa en mönstrad tapet? Även olika texturer kan liva upp i hemmet. Se gärna till att alla möbler inte är gjorda av exakt samma träslag och blanda gärna olika textilier, såsom bomull, ull och sammet.

Textilier och växter

Två andra enkla sätt att snabbt uppdatera sitt hem är med hjälp av textilier och växter. Textilier har många bra egenskaper. Det dämpar eko i ett rum och gör snabbt att hemmet känns varmare och mer ombonat. Satsa på textilier som mattor (många små eller varför inte en riktigt stor?), gardiner, överkast och plädar samt kuddar med mera.Ytterligare ett tips som fungerar oavsett inredningstrend är växter och blommor. Satsa gärna på en stor växt till tomma ytor och komplettera det med mindre växter i fönster och på hyllor. Kaktusar, succulenter, gröna växter eller växter med blommor väljer du själv!

Det behöver inte vara dyrt att uppdatera hemmet

Ett hemtrevligt och fint hem är viktigt för många av oss, även om vi har olika idéer om vad hemtrevligt och fint innebär. Vissa föredrar att missmatcha med många färger och mönster, medan andra gillar en stramare och stilrenare inredning.

sia-home-insurance

Vilken inredningstyp du än är behöver det i alla fall inte vara särskilt dyrt att uppdatera ditt hem. Med hjälp av exempelvis växter, textilier, ommålning, prydnader och ommöblering kan ett rum – eller ett helt hem för den delen – se som nytt ut. Kom ihåg att det egentligen bara är fantasin som sätter gränser när det kommer till inredning i hemmet.