Coronaviruset har på kort tid lamslagit världen och förändrat förutsättningarna för att resa. Många länder har stängt sina gränser och flygplanen står på marken. Aldrig tidigare i modern tid har något liknade skett. Rädslan för virusets spridning har gjort att regeringar behövt vidta ytterst ovanliga handlingar. Till exempel uppmanas folk att hålla sig hemma, avstå från resor även inom Sverige och hålla avstånd. Nyligen gick talespersonen för Folkhälsomyndigheten ut med att viruset även kommer att påverka sommarplanerna. Svenskar uppmanades att planera för en sommar inom Sveriges gränser. Att vara hemma under semestern behöver dock inte nödvändigtvis vara något dåligt. Det finns massor av härliga aktiviteter du kan göra istället på din semester i sommar.

Grilla

Att spendera semestern hemma innebär att du äntligen kan öva dina grillkunskaper och grilla varje kväll. Grillad mat slår vilken restaurang som helst. Med en bra grill kan du tillaga i princip vad som helst. Kött, fisk, fågel, grönsaker och mycket mer. Allt smakar bättre när det är grillat. Förutom att det blir väldigt gott är det även trevligt. Många av de bästa samtalen sker vid grillen med en öl i handen. Bjud över vänner och familj och njut av sommaren på hemmaplan. Istället för att resa utomlands kan du nu använda reskassan för att investera i en riktigt bra grill. Fundera vilken typ som passar dig bäst och besök bluegaz.se för att välja den bästa. Bluegaz har ett stort utbud av olika sorters grillar och grilltillbehör. Med en kvalitetsgrill kommer det både bli roligare att laga mat och det kommer att smaka bättre. Att läsa på om olika grilltekniker och köpa en kokbok specialiserad på grillning är ett bra sätt för att få inspiration till sommarens måltider.

Njut av den svenska naturen

Sverige är ett vackert land som bjuder på varierat landskap. Om restriktionerna har lättat något vid sommaren kan det vara en god idé att resa runt i Sverige. Upptäck olika delar av Sverige, till exempel vackra vandringsleder i Lappland, salta kobbar i Bohuslän, vita sandstränder i Skåne eller kombinera storstadsliv i Stockholm med ett besök i Stockholms skärgård. Sverige har något för alla smaker och denna sommar är det bästa tillfället att lära känna nya delar av Sverige. Det finns dock en risk att rekommendationerna om att inte resa inom landet håller i sig även i sommar. I så fall gäller det att njuta av naturen och möjligheterna i närområdet. Kanske finns det en badplats eller en härlig park i närheten. Läs på mer om vilka sevärdheter som finns i närheten. Gör utflykter och packa med en picknick.

Staycation

Att semestra hemma, en så kallad staycation, är både billigt och mysigt. Koncepten kommer från USA och föddes under finanskrisen när många inte hade råd att åka utomlands. I sommar är det ett utmärkt tillfälle att testa på att semestra i staden där du bor. Eftersom du inte behöver åka någonstans sparar du pengar på transportkostnaderna. Många väljer att checka in på ett hotell en natt eller två för att få en riktig semesterkänsla.